کد خبر: ۵۶۷۸۶۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
بدرقه پرشکوه توسط مردم نشان داد که نمی‌توان خادمان ملت را با تهمت و دروغ حذف کرد

روحانی: آرزوی هاشمی نظام سربلند و ایرانی با شکوه بود| جنگ با دنیا هنر نیست؛ به نتیجه مطلوب رساندن آن هنر است| نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبرو، نتوانست هاشمی را به زانو درآورد| اگر هاشمی نبود، معلوم نبود بعد از 14 خرداد چه می‌شد

ئیس جمهور، آرزوی آیت الله هاشمی رفسنجانی را نظام سربلند و ایران باشکوه دانست و با تاکید بر اینکه ملت این هدف را دنبال می کند، اظهارداشت: نام هاشمی رفسنجانی با عزت ایران گره خورده است وبا وجود شلاقهایی که بر روح او زدند اما بدرقه پرشکوه هاشمی توسط مردم نشان داد که نمی توان خادمان ملت را با تهمت و دروغ حذف کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
رئیس جمهور گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی شخصیت بلندی است که بر گردن انقلاب، مردم، ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.

به گزارش آفتاب‎نیوز، حجت‌ الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم دومین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: جلسه امروز برای احترام در برابر شخصیت بلندی است که بر گردن انقلاب، مردم، ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.

روحانی: آرزوی هاشمی نظام سربلند و ایرانی با شکوه بود| جنگ با دنیا هنر نیست؛ به نتیجه مطلوب رساندن آن هنر است|  نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبرو، نتوانست هاشمی را به زانو درآورد

وی ادامه داد: هاشمی همواره بالاتر از جایگاهی بود که در آن قرار داشت. وقتی یک طلبه جوان پرشور بود، به فکر آن بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده شده و مجله مکتب تشیع را منتشر کند. در دهه سی اگر کسی مقاله ای می نوشت، نویسنده را روزنامه نویس می گفتند و سخنرانی مایه عزت او نبود و می گفتند منبری است. نواندیشی آن طلبه جوان را در نظر بگیرید. در نهضت اسلامی از یاران نزدیک امام بود و همواره بالاتر از نخبگان حوزه تلاش می کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه هاشمی یک شخصیت بنام در انقلاب بود، گفت: دو نفر در ساخت نظام بنام هستند؛ یکی شهید بهشتی که قانون اساسی را به ثمر نشاند و دیگری هاشمی و نقش وی در تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی؛ اداره مجلس اول خیلی سخت بود.

وی گفت: نظر اکثریت این بود که رهبری رئیس مجلس شود، ولی ایشان به گونه‌ای سخن گفت که همه رای دادند هاشمی رئیس مجلس شود. ایشان به بهترین شکل مجلس اول و دوم را اداره کرد.

روحانی همچنین با بیان اینکه اگر صدها ساعت فرصت باشد، خاطرات من از هاشمی تمام نمی شود، گفت: فرصت زیادی برای گفت و گو با هاشمی داشتم و از این فرصت بهره می بردم. در مسیر تهران تا اهواز یا مسیرهای دیگر همواره گفت و گوی زیادی با هم داشتیم. هاشمی در دفاع مقدس و استقرار صلح، نقش کم نظیری داشت. در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل بود، اما بعد شهادت شهید بهشتی هر وقت خدمت امام می رسیدم، تقریبا کلام امام مشابه این بود، از من می‌پرسید اینها که به من گفتی به هاشمی و خامنه‌ای گفته ای؟ اگر نگفته بودم، توصیه می‌کرد به این دو هم بگویم؛ بار جنگ بر دوش این دو بود.

رییس جمهور با بیان این که هاشمی درباره امیر کبیر کتاب نوشت و وقتی کسی به فکر ملت‌های خاورمیانه نبود، راجع‌ به فلسطین کتاب نوشت، در این باره گفت‌: او اموالش را در راه خدا داد. بسیاری از طلبه‌های فقیر را صاحب خانه کرد. مشکلات نتوانست او را به زانو در آورد. نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبروی هاشمی، نتوانست او را به زانو درآورد.

وی  ادامه‌ داد: این جا جمع شده ایم تا بگوییم که هاشمی زنده است و می ماند. فکر و اندیشه هاشمی در مدارا، استقامت، فداکاری و تحمل و آرزوهای هاشمی باقی می ماند. آرزوی او نظام سربلند اسلامی و ایرانی با شکوه بود. تا این هدف ادامه‌ دارد هاشمی هم هست. تا ایران و نظام اسلامی وجود دارد هاشمی هم هست. آخرین بار ملت هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کرد. تا خیابان انقلاب هست هاشمی هست. هاشمی نمرده و نمی میرد.

رییس جمهور در ادامه‌ با اشاره به اینکه او جایگاه رفیعی میان ملت داشت، خاطرنشان کرد: هوشیاری مردم ایران نسبت به هاشمی در دو صحنه آشکار شد، یک صحنه بعد از این همه تهمت‌های ناروا، هاشمی در آخرین انتخاباتی که شرکت کرد رای بالای مردم استان تهران را به خود اختصاص داد و صحنه دیگر هم بدرقه باشکوه او توسط مردم است. این دو صحنه به همه دشمنان و سرکوبگران اعلام کرد که با تهمت و دروغ نمی‌توانند یک فرهیخته محبوب ملت را از صحنه دور کرد.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) روزی که هاشمی مورد حمله گروهک‌های ضد انقلاب قرار گرفت، گفت‌: هاشمی زنده است. این شاید به معنای همان جمله ای باشد که مدرس گفت‌ که مدرس زنده است، امام شاید از همان مقطع تاریخی این واژه را به عاریت گرفته بود و گفت‌ هاشمی زنده است چون نهضت زنده است؛ بنابراین هاشمی با نهضت، اسلام و عزت ایران پیوند خورده است. رهبر انقلاب فرمود هیچ کسی هاشمی برای من نمی‌شود. این نشانگر جایگاه بلند هاشمی است. بعد از رحلت هاشمی تا چند هفته‌ که طبق روال گذشته خدمت رهبری بودم ایشان با افسوس و ناراحتی از مرگ غمبار هاشمی می گفت‌ و بیان‌ می‌کردند که در تمام روز به فکر هاشمی هستم.

بر اساس این گزارش، رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه هاشمی به معنای واقعی کلمه در دوران جنگ فردی مدبر بود، تصریح کرد: فرد مدبر نتیجه‌ کار می بیند. هاشمی همه جا مدبر بود چه در جنگ و چه در سیاست و چه در اقتصاد. صبر و تحمل هاشمی فوق‌العاده‌ بود. ما عملیات هایی همچون بدر و یا کربلای ۴ داشتیم که ناموفق بودند، فرمان کربلای ۴ را خود هاشمی صادر کرد. به‌ هر حال جنگ فراز و نشیب دارد گاهی ما پیروز بودیم و گاهی دشمن؛ اما هاشمی خستگی ناپذیر بود و بعد از کربلای ۴ بلافاصله دستور طراحی عملیات کربلای ۵ را داد.

روحانی: آرزوی هاشمی نظام سربلند و ایرانی با شکوه بود| جنگ با دنیا هنر نیست؛ به نتیجه مطلوب رساندن آن هنر است|  نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبرو، نتوانست هاشمی را به زانو درآورد

روحانی با بیان این که پایان جنگ یکی از پیچیده‌ترین مسائل استراتژیک دنیا است، خاطرنشان کرد: هنر نیست که در جنگ اقتصادی و سیاسی چه کنیم. هنر این است که چگونه جنگ را پایان دهیم. سیاستمدار مسلمان، متعهد و مجتهد گوهر کمیابی در جامعه ما است، اما هاشمی یک سیاستمدار مسلمان و استراتژیست بود. هدف دشمن در جنگ تحمیلی از بین بردن فرصت انقلاب بود. آنها می خواستند فرصت الگو شدن انقلاب را از ما بگیرند و هاشمی به خوبی این را می دانست. هاشمی می دانست جنگ را به خاطر دستیابی به صلح عزتمند ادامه دهیم. خیلی ها فکر می‌کردند که باید برای جنگ، بجنگیم،  ولی هاشمی برای صلح عزتمندانه می جنگید.

وی با اشاره به جلسه هاشمی با امام خمینی (ره) برای اتمام جنگ، خاطرنشان کرد: یکی از روزهای بسیار خوشحال هاشمی را در غروب جمعه‌ تیر ماه دیدم که از خدمت امام برگشتم، هاشمی گفت‌ من جنگ را به پایان می رسانم اما امام من را عزل و توبیخ کند و هم محاکمه، اما امام خمینی (ره) نمی پذیرفت که خودش را کنار بکشد و یکی از حواریونش را فداکاری کند. به دستور امام خمینی (ره) جلسه مهمی در ریاست جمهوری در خدمت رهبر انقلاب که رییس جمهور بودند تشکیل شد، در این جلسه فرماندهان نظامی نیز حضور داشتند و اواخر جلسه حاج احمد آقا آمدند و پیام امام خمینی (ره) را خواندند و کار جنگ تمام شد و سرنوشت جنگ با صلح عزتمندانه پایان یافت.

وی با تاکید بر این که هاشمی در اداره جنگ و ساماندهی صلح نقش فوق‌العاده‌ای داشت، گفت‌: باید درباره نقش هاشمی برای ایران، نظام و انقلاب کتاب ها نوشته شود. روزی که امام خمینی (ره) درگذشت، حاج احمد آقا به نزد ما آمد و گفت‌ تمام شد و ما یکپارچه گریه کردیم.  چند دقیقه بعد هاشمی گفت‌ بلند گریه نکنید. او احساس می‌کرد که همه بار کشور بر دوش او است. من با آقای خاتمی در حال تهیه اعلامیه فوت امام خمینی (ره) بودیم که به من نهیب زد و گفت‌ بلند شو و فوری به همه نیروهای مسلح بگو که صد در صد آماده باشند، حتی به خانواده‌ امام خمینی (ره) هم گفت‌ حق ندارید بلند گریه کنید.

وی ادامه‌ داد: پس از انفجار هفت تیر دستور داد نمایندگان را از بیمارستان به مجلس شورای اسلامی بیاورند تا حتما جلسه برگزار شود. وقتی وارد مجلس شورای اسلامی شد نمایندگان گریه کردند و او هم سر به دیوار گذاشت و گریه کرد، اما با این حال مجلس شورای اسلامی را اداره کرد.

رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این که نباید نقش هاشمی را در روزهای بحران کشور از یاد ببریم، در این باره خاطرنشان کرد: بعد از رحلت امام خمینی (ره) کسی که مجلس خبرگان را جمع کرد و موضوع رهبری را به سامان رساند، هاشمی بود. اگر هاشمی در مجلس خبرگان 14 خرداد سال 68 حضور نداشت جلسه به نظر نهایی نمی رسید. او بسیار وقت شناس بود. من به مجلس خبرگان آمدم که خبری درباره جنگ به او بدهم که وی به من گفت‌ که خبر را پشت تریبون بخوانم. او می دانست که چگونه باید هدایت و رهبری کند. اگر هاشمی نبود  معلوم نبود بعد از 14 خرداد چه می‌شد.

روحانی با اشاره به این که هاشمی در بسیاری از مسائل درجه یک کشور و انتخابات مهم نقش داشته است، بیان‌ کرد: آیا می‌توانیم نقش هاشمی را در انتخابات 76 نادیده بگیریم؟ نقش وی در انتخابات سال 92 استثنایی بود. دو ماه قبل از رحلتش به من توصیه کرد که در انتخابات شرکت کنم ساعت‌ها با او جلسه داشتم و اشکالاتم را به من می گفت‌ و آنها را رفع می‌کرد و گفت‌ که وظیفه من است در انتخابات شرکت کنم. جای او در انتخابات باشکوه سال 96 خالی بود. هیچ روز سختی در دولت نداریم که این احساس را نداشته باشیم که دولت یک حامی بزرگ را از دست داده است. اگر هاشمی بود فضا را به گونه‌ای دیگر می ساخت.

وی ادامه‌ داد: هاشمی بسیار نگران مذاکرات هسته‌ای بود و این مذاکرات را مرحله به مرحله دنبال می‌کرد و درباره این مذاکرات از من، وزیر امور خارجه و سایر مسئولان سوال می‌کرد.  هاشمی ایران سربلند و عزیز و مدرن می خواست و دغدغه‌اش پیشرفت کشور بود. الهام اولیه‌اش را هم شاید از امیرکبیر گرفته بود. همان طور که شهید مدرس در تفکرات امام خمینی (ره) نقش داشت. ما باید شرح حال مدرس و امیرکبیر را بخوانیم.

روحانی همچنین با اشاره به اینکه هاشمی همواره به دنبال حل مشکلات کشور بود، در این باره خاطرنشان کرد: هاشمی پنج، شش بار از من در مورد طرح های آبی در کشور سوال می‌کرد و به ریز این مسائل را دنبال می‌کرد. او تنها مسئولی است که تا آخرین ساعات عمرش برای کشور و نظام تلاش کرد. بعد از این که برجام به ثمر رسید ، به من گفت‌ حالا که کشور به استقرار رسیده و سایه جنگ از کشور ما برداشته شده است، راحت می میرم. هاشمی بنیانگذار فناوری هسته ای کشور بود، اولین سانتریفیوژ به دستور او وارد کشور شد. هر کسی جز هاشمی از فناوری هسته ای بگوید، نادرست گفته است.

رییس جمهور با بیان این که با کمتر از دو سال آینده تمام تحریم های نظامی کشور برداشته می‌شود، گفت‌: موشک وسیله دفاعی ما است و ما به آن فخر می‌کنیم. در هفته‌های آینده هم با موشک‌های ساخت خود دو ماهواره به فضا می فرستیم. این هاشمی بود که موشک را در ایران ساخت. قدرت دفاعی و فناوری‌های نوین یادگاری‌های هاشمی است.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه اعتدال یکی دیگر از یادگاری‌های هاشمی است، افزود: او همیشه از افراط و تفریط دوری می‌کرد. او اعتدال را به ما آموخت. او فوق جناح‌ها بود و به جناحی تعلق نداشت؛ البته فراجناحی بودن سخت است. در روز پیروزی همه به این فرد تبریک می‌گویند و در روز شکست از او فاصله می‌گیرند. او با همه جناح ها خوب بود، اما از افراطیون فاصله می گرفت. معتدلیون هر دو جناح هاشمی را قبول داشتند، اما حساب افراطیون جدا بود. تشکیل کابینه برای فرد فراجناحی سخت است.

رییس جمهور تاکید کرد: هاشمی خیلی صبور و مظلوم بود. در تاریخ انقلاب بعد از شهید بهشتی ندیده‌ام کسی به اندازه هاشمی مورد ظلم واقع شده باشد. او مظلوم تاریخ ما بود. هر چه که خواستند در مورد او انجام دادند، اما او به خاطر ایران، اسلام و انقلاب خم به ابرو نیاورد.

روحانی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این که باید امروز هاشمی زمان خود باشیم، اظهار کرد: باید راه هاشمی را دنبال کنیم. صبر و تحمل داشته و مدارا کنیم. از هاشمی اعتدال یاد بگیریم و هدف او را از یاد نبریم. ما روزهای سختی پیش رو داریم. دشمنان با تمام توان علیه ما به میدان آمدند. ما با وحدت، اتحاد، اعتدال ، صبر و حوصله و پیروی از راه هاشمی می‌توانیم انقلاب را حفظ کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
1
1
شما که با مردم خودت جنگ داری پدرجان
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
0
3
سلام
خداوند یار و یاورت دکتر روحانی.
امیدوارم بر دشمنان داخلی وخارجی پیروز شوی .
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
0
3
هاشمی رفسنجانی را کسی بزرگ نکرد که امروز خواسته باشند کوچکش کنند ایشان نقش موثری در این ۳۸ سال داشت و ۲ ساله فوت کردن و هنوز دنبال این هستند که نقشش را کمرنگ کنند هیچ وقت موفق نمی شوند و هرچه زمان بگذرد بر اثر بخشی ایشان افزوده میشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
0
1
خدا رحمت کند هاشمی را جایش واقعا خالیست و کمبودش بیشتر. ممنون آقای روحانی که تمام و کمال از هاشمی دفاع کردید.راه هاشمی پر رهرو باد. روحش شاد با ائمه معصومین همنشین باشد.
صالح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
0
مردم قدردان خادمان عاقل خودهستند خداوندهاشمی رارحمت کند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین